Min historie

 


 

 

  

Det hele startede med...

... at jeg sad nede i München. Det var i efteråret 2011, jeg var 28 år, og jeg havde fået mit drømmejob; det job, jeg havde kæmpet målrettet for op igennem gymnasiet og på Handelshøjskolen.

Jeg havde opnået det, jeg ville. Problemet var bare, at jeg havde meget svært ved at komme op om morgenen.

Der var noget i min hverdag, der ikke føltes rigtigt, og jeg kunne ikke forstå, at jeg ikke var glad - jeg havde jo alt det, jeg havde drømt om.

Efter lange overvejelser valgte jeg at sige op og flytte hjem til Danmark, men jeg var endnu ikke klar til at vinke farvel til alt det, jeg havde kæmpet for, så jeg fik et lignende job - nu bare i København.

I bagklogskabens lys kan jeg i dag se, at jeg i hele min stræben efter et mål, jeg troede var mit eget, havde glemt at lytte til, hvad jeg egentlig gerne ville, og hvem jeg i virkeligheden var.

I sommeren 2014 tog jeg - stærkt presset af min fornuftige lillesøster - op til Grundvigs Højskole i Hillerød. Det var en søndag i  august, og min kuffert knasede over grusstenene i indkørslen.

Det blev et vendepunkt.

Allerede mandag formiddag fik jeg en aha-oplevelse af de større. Det gik op for mig, at jeg havde spildt de seneste år af mit liv.

Det gik op for mig, at jeg ville noget andet. Men hvad?

Jeg vidste bare, at mine værdier ikke stemte overens med det liv, jeg var ved at skabe for mig selv. Det skræmte mig, men jeg var endnu mere bange for at gøre noget ved det. For man kan da ikke bare ændre retning?

Man kan da ikke bare beslutte sig for at skabe det liv, man drømmer om?

Og nej. Det kan man ikke bare fra den ene dag til den anden. Men i dag kan du tage det allerførste skridt og bevæge dig ud på en rejse, som ud ikke kender længden på.

Jeg startede den mandag formiddag i august 2014. Og jeg sagde mit fuldtidsjob op i marts 2018. For mig tog det altså 4 år - 6 år, hvis man regner fra den dag, jeg flyttede hjem til Danmark.

Min bog udkommer...

Det første, jeg gjorde, var at begynde på den roman, jeg havde haft i maven i en årrække, men som jeg havde skubbet til side på grund af min stræben efter drømmejobbet.

Jeg meldte mig til det ene skrivekursus efter det andet, for jeg vidste ingenting om at skrive bøger. I 4 år arbejdede jeg på min bog, samtidig med at jeg havde fuldtidsjob, og i november 2018 udkom Mammut - en uge før mit bryllup.

I processen med at skrive Mammut, der netop handler om egne versus andres forventninger til en liv, jo mere blev jeg klar over, hvad jeg ville.

Jeg fandt ud af, hvad mit mål skulle være.

På de 6 år - fra jeg sad i München, til Mammut udkom - gik jeg fra at have en fornemmelse af, at noget ikke var helt rigtigt til prævist at vide, hvad jeg ville:

Jeg ville være coach.

I dag er jeg lykkelig for, at jeg tog valget om at uddanne mig til coach. I dag er jeg endelig landet på den rigtige hylde. I dag har jeg skabt det liv, jeg drømmer om. Det tog 6 år, og det har ikke været uden tvivl, frygt og en masse bandeord.

Jeg vidste nemlig ingenting, da jeg startede. Jeg vidste bare, at jeg ville et andet sted hen end dér, jeg var.

Jeg ville hjælpe andre til at indse det, som tog mig 6 år at finde ud af:

Vi rummer alle sammen utrolige ressourcer, og vi kan opnå det, vi drømmer om hver især - hvad enten det er at skrive en bog, tabe 10 kg., lande et bestemt job eller at være mere nærværende sammen med vores børn - det handler om at starte et sted - også selvom du ikke kan se hele processen foran dig.

Det handler om at tage et skridt ad gangen.

Det sådan mere officielle CV

Uddannelser:
2019: Certificeret Life & Business Coach (Sofia Manning)
2018: Iværksætteruddannelsen (Sofia Manning)
2009: Cand.ling.merc. (CBS)
2006: BA i Erhvervssprog & Erhvervskommunikation (CBS)

Kurser:
2019: Enneagram Basic (Think about it)

Certificeringer:
2011: Godkendt EU-oversætter i dansk, tysk og engelsk
2010: Statsautoriseret Tolk & Translatør i tysk

Arbejdserfaring:
2018: Selvstændig coach & forfatter
2016-2018: Kommunikationskonsulent v. Astra
2012-2016: Eksportrådgiver v. Østrigs Ambassade i København
2010-2012: Eksportrådgiver v. Udenrigsministeriet / Kgl. Dansk Generalkonsulat i München

Udgivelser:
Roman: Mammut (2018)
Novelle: Gennem striber af glasrens (2017)
Novelle: Om min far (2016)
Novelle: Metro Sapiens (2015)

Privat:
F. 1983
Gift med Alexander, bor ved Amager Strand i København

Portræt

Kom med bagom på Instagram
@signebirkum_coaching