Hvad er coaching

 

 

 

 

Coaching er for mig at hjælpe et andet menneske til at se sig selv.

Hvad er det, personen som sidder over for mig VIRKELIG ønsker - og ikke, hvad hun TROR hun ønsker, eller hvad hun BØR gøre.

Coaching er for mig at løsne op for faste og begrænsende overbevisninger om, hvad man 'skal', 'bør' og 'burde'. For mig handler det om at finde frem til vores individuelle ressourcer og muligheder og at sætte dem i spil, så du som klient finder motivationen til at handle på et oprigtigt og dybfølt mål - eller at du kan finde ro i at acceptere tingene som de nu engang er.

Coaching kan ved hjælp af en række spørgsmål give nogle vigtige indsigter, så du kan skabe den tilværelse, du drømmer - hvad enten det er i forhold til din egen udvikling, din partner, din karriere, dine børn eller noget helt femte.

Coaching er også at skabe klarhed over og forståelse for, hvad du som klient ønsker, at 'rydde op' i rodede og ufokuserede tanker, mål og potentielle drømme og taget udgangspunkt i nu'et og dér, hvor du gerne vil hen.

Coaching er ikke begrænset til kun at kunne løsne op inden for bestemte områder; metoden og værktøjerne er universelle og kan anvendes inden for alle dine livsområder.

Hvad, hvis jeg ikke ved, hvad jeg vil?

Hvad, hvis mit liv bare ikke er, som jeg havde forestillet mig det? Men jeg ikke ved, hvad der skal til for at ændre det?

Coaching består af nogle teknikker og værktøjer til at skabe klarhed i en ellers 'tåget' situation, hvor du måske føler, at du ikke kan finde vejen ud.

Ved hjælp af spørgsmål, som graver et spadestik dybere, end du er vant til, gennemgår du en refleksions- og erkendelsesproces, så du får både den klarhed og det overblik, du mangler, men også motivationen og modet til at handle.

Hvis du ikke ved, hvad dit mål er, er dit mål at finde et mål.

Det er nemlig først, når du ved, hvad du vil, at du kan arbejde dig ud af den stilstand, du synes, du befinder dig i.

Og det kan coaching hjælpe dig med.

Hvad er coaching IKKE

Coaching foregår som en almindelig samtale, hvor jeg som din coach stiller en række spørgsmål ud fra den tanke, at du bedst selv ved, hvad der i virkeligheden er bedst for dig.

Som din coach vil jeg derfor ikke

  • komme med gode råd
  • definere dit mål
  • sige, hvad jeg synes, du skal gøre
  • vurdere dit mål, dine tanker eller dine handlinger
  • vende tommelfingeren op eller ned til det du siger eller gør (eller undlader at gøre)

Til gengæld vil jeg

  • hjælpe dig med at indse, hvilke store ressourcer du har til rådighed og sætte dem i spil, så du kan bevæge dig ud af din stilstand
  • fokusere på nu'et og fremtiden frem for på fortiden
  • hjælpe med at fjerne din tvivl og skabe klarhed, så du selv kan definere og handle på dit mål
Portræt

Præmissen for coaching

Coaching er baseret på en præmis om, at vi indgår i et ligeværdigt, professionelt samarbejde, hvor jeg stiller spørgsmålene, der giver dig indsigten og evnen til at handle; men det er op til dig at handle.

De ændringer, du ønsker, sker igennem handling mellem sessionerne. Og det er dit ansvar. Jeg støtter dig hele vejen.