Kom nu ud af brusebadet

I sidste uge skrev jeg om, hvordan det er helt naturligt for os at gøre det, der virker mest overskueligt. Hvis der på din to do-liste står
1) skriv bog
2) lav 2 mavebøjninger

vil jeg sætte mine penge på, at du vælger mulighed nr. 2 som det første. Også selvom du har glædet dig hele ugen til at sætte dig foran computeren med en kop kaffe. Men du vælger mavebøjningerne, fordi det er det mest overskuelige skridt lige nu og her.

Det handler ikke om, hvad du har mest lyst til, men hvad din hjerne opfatter som det mest overskuelige. Det handler med andre ord om at bryde dine opgaver og livsområder ned i nogle mindre bidder, som din hjerne kan forstå og overskue på én gang.

Hvad mener jeg med 'på én gang?' På engelsk ville jeg sige 'one sitting.' Det vil sige, det du kan nå, inden du skal noget andet. Det kan være at hente børnene, købe ind, vaske tøj eller tage på arbejde. 'One sitting' kan vare 5 minutter, men den kan også vare 5 timer. Det er det tidsrum, du har til rådighed, inden du skal noget andet.

Du skal altså bryde dine opgaver ned i 'sittings.'

Lad mig give dig et eksempel, der måske er tosset, men som ikke desto mindre viser min pointe:

Du har drømt om at skrive en bog længe. Du har skrevet lidt her og lidt der, men du oplever tit, at når du sætter dig ned foran computeren, så sker der ingenting. Nu er det så blevet søndag morgen igen. Du står i badet, mens dine tanker kredser om det kapitel, du skal skrive i dag. Du bekymrer dig om, om der vil ske det samme igen: at du ikke kan skrive tre ord, når du om lidt åbner dit Word-dokument. Og hvad sker der så med resten af kapitlet? Hvornår skal du skrive det, hvis det ikke bliver i dag?

Din hjerne er allerede alt for mange skridt fremme og kan ikke længere overskue delprocesserne.

Hvorfor?

Fordi du er gået ud over den ene 'sitting,' som du skal til nu. Denne søndag morgen. Det er det eneste, du skal forholde dig til. Hvad ville være det næste, mindst mulige skridt, du kan tage for at komme i gang med det kapitel, du har planlagt til i dag? Det er at slukke vandet og gå ud af badet.

Så enkelt er det i virkeligheden. Hvis en opgave virker uoverskuelig (som fx at skrive et helt kapitel), så er det fordi opgaven er for stor. Og det er helt ok.

Er du nysgerrig på at finde ud af, hvad der kunne være dine næste skridt?

Så skriv dig på venteliste til min næste Vision Board Workshop, hvor vi på en legende og kreativ måde skal finde ud af, hvad der er det næste naturlige skridt ift. der, hvor vi hver især står i dag, og hvad vi gerne vil opnå. Ingen fiksfakserier, ingen mumbo-jumbo. Bare en rar dag med drømme, kreativitet, lim og saks i trygge omgivelser.

Læs mere om mine Vision Board Workshops her >

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!

Skriv en kommentar