Tid til børnene. Tid til arbejdet. Tid til venner. Tid til træning. Tid til dig?

Du kender det sikkert. Du står op, du går i bad, måske smører du madpakker. Så tager du tøj på, aftaler, hvem der henter børn, og hvem der laver aftensmad. Du går ud ad døren, tager på arbejder, får dårlig samvittighed over ikke at have svaret på den sms fra din veninde, som hun skrev i forgårs. Du skynder dig hjem og skal lige at hente en liter mælk på vejen, svinger inden om børnehaven. Og inden du får set dig om, er børnene lagt, du er ved at falde i søvn på sofaen, men du skal også lige lægge vasketøjet på plads. Du har ikke nået at ringe til din veninde, og det var heller ikke i dag, du løb en tur. Inden du slukker lyset, sætter du vækkeuret til kl. 05.45.

Lyder det bekendt?

Hvis det er din hverdag, hvordan skal du så nogensinde få skrevet 300 sider? Det kan du godt. Ikke på 1 måned, og nok heller ikke på et år. Men er det ikke bedre at skrive en bog på to år end slet ikke at skrive den?

 

Øvelse - 250 ord om dagen

Noget, der virker for mig, er at sætte små realistiske mål hver dag, så jeg får en succesoplevelse og ikke ender med at slå mig selv i hovedet over flere ting, jeg ikke nåede.

Men det er hver dag. Sæt dig ned med en notesbog, en computer eller din telefon og skriv 250 ord. Hver dag. Du kan også indtale dem, hvis det virker bedre for dig. 250 ord er faktisk overraskende lidt, og det er derfor et overkommeligt mål.

Du skal ikke sige til dig selv: “I dag skriver jeg et helt kapitel.” Eller: “I dag skriver jeg i fire timer.” Det ville jo tage pusten fra enhver. Men 250 ord svarer til en tredjedel A4-side, og det er noget, du kan skrive på 5-10 minutter.

Når du først har skrevet de 250 ord, vil du sikkert mange gange kigge på det og tænke: “Det var da ingenting. Jeg tager lige 100 mere.” Og inden du får set dig om, har du skrevet 5 sider på en uge.

 

Prøv det selv

Sæt dig ned hver dag, om morgenen på vej i toget, gå 5 minutter tidligere tilbage fra frokost, eller sæt dig, når aftensmaden er ryddet væk. Og skriv 250 ord. Hvem ved? Måske har du skrevet 5 sider om en uge?

Kh Signe

PS. Vil du have værktøjer, inspiration (og måske lidt mere mod) til at skrive den bog, du drømmer om? Så tilmeld dig mit nyhedsbrev.

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!

Skriv en kommentar